БСП се справя много успешно в кампанията, доста по-добре от

...
 БСП се справя много успешно в кампанията, доста по-добре от
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: МВР трябва да се заеме по-сериозно с купения вот, особено в Северозапада

 Open photo

 

„ Българска социалистическа партия се оправя доста сполучливо в акцията, много по-добре от предишни избори, защото в последните 7 месеца успяхме да натрупаме доста позитиви в ръководството и излязохме от него като извънредно мъдра и дипломатична партия. Това ни дава съображение при срещата ни с хората да има какво да им кажем – за безплатните детски градини, за детските надбавки, за майчинството, за пенсиите. “ Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ и ръководител на Предизборния щаб на левицата Борислав Гуцанов в ефира на БСТВ.

В предаването “Актуално от деня “ той изясни по какъв начин огромна част от партиите се пробват да си припишат тези безспорни заслуги на Българска социалистическа партия, което не им прави чест. „ Друго особено за тази акция е многото платен избор, който се пробва да се направи, изключително в Северозападна България. Нашите водачи от Монтана, Видин и Враца ще отреагират на това, което става. Служебният кабинет би трябвало да обезпечи непорочност на вота, тъй че Министерство на вътрешните работи би трябвало да се заеме по-сериозно “, прикани социалистът.

По думите на Гуцанов хората са изморени от избори, по тази причина би трябвало да се сформира постоянен кабинет. „ За да можем да влезем в тежкия зимен кабинет със устойчиво ръководство. Всички партии би трябвало да надскочат себе си, тъй като ползите на България и на българските жители са над всеки партиен интерес “, безапелационен е той.

„ Г-жа Нинова направи нещо доста значимо “, съобщи Гуцанов и изясни: „ Да покаже, че ние влизаме в идващото ръководство и сме подготвени с ясна стратегия какво би трябвало да се свърши в първите 100 дни. Първото нещо е да се наложи таван на цените, изключително на енергоносителите. Паралелно с това да бъдат конфискувани свръхпечалбите “, разяснява той. Като част от ограниченията на левицата Гуцанов добави и учебните заведения и лечебните заведения да бъдат на контролирания пазар на електрическа енергия, учебниците да са безвъзмездни до 12 клас, като един учебник да бъде за един клас. Пенсиите да бъдат преизчислени. „ За 7 месеца успяхме приблизително със 167 лв. да вдигнем пенсиите, за съпоставяне ГЕРБ за 12 години ги усилиха 162 лв.. Вдовишките пенсии също да бъдат увеличени “, посочи той.

„ Трябва да създадем тези толкоз нужни диалози с “Газпром “, съобщи Гуцанов и изясни за какво: „ Българска социалистическа партия постоянно сме казвали, че би трябвало да доставим енергийни запаси на най-хубава цена и най-сигурно за страната ни. За задачата водиш диалози с всички, с цел да създадем най-изгодната цена за страната си. “

По отношение на нуклеарната енергетика социалистът изясни, че АЕЦ “Козлодуй “ е направила 1.5 милиарда облага за 6 месеца. „ Ами в случай че бяхме построили “Белене “? Затова Българска социалистическа партия направихме референдум и събрахме 780 000 гласа, напомни той.

На финала Гуцанов прикани: „ Ако желаеме да имаме обществена и сигурна страна, да имаме дипломатичност, разговор, да имаме мощна и развита България, би трябвало да се гласоподава за Българската социалистическа партия с номер 28 на 2-ри октомври “, заключи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР